Selecteer een pagina

Nakiru

Mijn band met Oeganda

Wie is Nakiru?

Nakiru betekent ‘regen’ in het Karamojongs, de taal van een Oegandese stam. Regen klinkt voor ons als Nederlander niet heel positief, maar in Oeganda is regen na een hele droge periode een ‘blessing’, ofwel een zegen. Deze naam is mij tijdens mijn stage in Oeganda (2015) gegeven door het personeel van één van de lodges waar ik werkte. Het personeel kwam uit de stammen rondom de lodge, waaronder de Karamoja stam in het noorden van Oeganda.

Ik ben Rinske Meulendijks en heb een crush op Oeganda. Tijdens de zes maanden dat ik in Oeganda woonde en werkte, ben ik smoorverliefd geworden op het adembenemende en veelzijdige land, de fenomenale mensen en de indrukwekkende cultuur. Nergens in Afrika vindt men zoveel verschillende landschappen als in Oeganda en zelden zijn de mensen zo aardig als Oegandezen. Je wordt behandeld als familie. Een half jaar gewoond en gewerkt met deze fantastische mensen, waarna zij mijn tweede familie geworden zijn.

Ik heb zelf meegemaakt wat Oeganda en de extreem luxe lodges te bieden hebben en deze uiterst bijzondere ervaring wil ik dan ook graag door anderen laten beleven. Met mijn website en blogs wil ik iedereen kennis laten maken met mijn verhaal en Oeganda zelf. Ik wil Oeganda beter op de kaart zetten en hiermee mensen enthousiasmeren om ook ooit de ongerepte parel van Afrika te ontdekken.

Voor een uitgebreide versie van mijn verhaal, zie mijn eerste blog.

Meer weten? U kunt mij altijd bereiken via: rinske@nakiru.com