Selecteer een pagina

Oeganda

De parel van Afrika

Alle elementen in één gebied

Oeganda is een soort compacte versie van heel Afrika. Het land wordt ook wel de parel van Afrika genoemd, omdat vrijwel alle elementen van Afrika in dit landje te vinden zijn. Oeganda heeft savannes, jungles, gigantische meren, bergen, watervallen en dan nog de pittoreske dorpjes en fascinerende steden. Ook heeft Oeganda bijzonderheden te bieden die geen ander land samen aan kan bieden. Denk bijvoorbeeld aan de berggorilla’s in het westen van Oeganda, de zeer zeldzame Shoebill bij Lake Albert, de chimpansees in het oerwoud én de oorsprong van de beroemde Nijl. Ook belangrijk om te weten is dat er de laatste jaren geen conflicten zijn geweest in Oeganda, wat niet altijd vanzelfsprekend is in Afrika.

Oeganda ligt in Oost-Afrika met als buurlanden Kenia, Tanzania, Rwanda, Kongo en Zuid-Soedan. De hoofdstad is Kampala, dat zich aan het gigantische meer Lake Victoria bevindt. Er wordt betaald met de Ugandan Shilling en de officiële talen zijn Engels en Swahili.

De populairste gebieden van Oeganda zijn Kidepo Valley National Park, Bwindi Impenetrable National Park, Lake Albert, Queen Elizabeth National Park, Murchison Falls, Lake Victoria en Kampala.